Gepost op

Zo onderhoud je je portable espresso maker en houd je hem schoon

Goed onderhoud aan je espresso apparaat is van cruciaal belang voor de smaak van de koffie. Het is een belangrijke factor in het maken van een goede espresso. Hoe kun je de portable espresso maker van Manopresso zo goed mogelijk schoonmaken? In dit artikel geef ik je tips voor het eerste gebruik, voor het dagelijks onderhoud en voor periodiek onderhoud.

Voor het eerste gebruik

Voor dat je de espresso maker voor het heerst gebruikt, adviseer ik om hem een aantal keer door te spoelen met heet water. Daardoor reinig je het apparaat niet alleen, je zorgt ermee ook dat je eerste bakje koffie niet naar plastic smaakt.

Dagelijks onderhoud

Voor je begint

Voor je de espressomaker gebruikt, is het belangrijk om het apparaatje eerst door te spoelen met heet water. Daarmee spoel je achtergebleven koffie van de vorige keer weg. Ook dood je hiermee de eventuele bacteriën die in het apparaatje zijn gaan zitten. Toch doe je dit niet alleen voor de hygiëne: je verwarmt de espresso maker voor, zodat de temperatuur van het water dat je straks gaat gebruiken zo goed mogelijk behouden blijft. Verder lezen Zo onderhoud je je portable espresso maker en houd je hem schoon

Gepost op

Tien soorten koffie die je makkelijk zelf kunt maken

In dit artikel zet ik de tien bekendste soorten koffie uiteen. En het leuke is: je kunt ze allemaal zelf maken, zónder professioneel espresso apparaat. Want met de espresso maker van ManoPresso maak je ze heel makkelijk zelf.

Soorten koffie gebaseerd op de espresso

Echte koffie drinkers weten het: hoe vaker je koffie drinkt, hoe beter je Italiaans spreekt. Want voor elke soort koffie die je kan maken bestaat wel een mooie Italiaanse naam. Zo kennen we de café latte, de cappuccino, de dopio, ristretto, en natuurlijk de espresso. Maar er zijn er nog veel meer.

soorten koffie - de espresso Verder lezen Tien soorten koffie die je makkelijk zelf kunt maken

Gepost op

Koffie op de camping maak je op één van deze vijf manieren

Iedereen houdt van een lekker bakkie koffie op de camping. Er zijn veel manieren om hier voor te zorgen. In dit artikel geef ik je 5 populaire manieren om koffie op de camping te maken. Per manier van koffiezetten som ik aan het eind van de beschrijving de voor- en nadelen nog even op.

Grote kans dat jij jezelf bij één van de volgende manieren van koffiezetten herkent. En anders doe je misschien nog ideeën op. De oploskoffie noem ik maar niet, want die valt toch echt een beetje uit de toon. Ook noem ik niet de koffiezetapparaten die stroom nodig hebben. Als jij een Senseo of Nespresso apparaat in je caravan hebt is dat geweldig, maar in dit artikel beschrijf ik alleen koffiezet methoden zonder stroom.

1. Opgieten

Als eerste noem ik de meest gebruikte methode op de camping: heet water opgieten over een handfilter. Vaak doen mensen dit boven een thermoskan. Onder Nederlanders is deze methode erg populaire, en terecht. De smaak is gewoon goed, niet te complex, niet te bitter. Heel doorsnee koffie, die iedereen op zijn tijd wel kan waarderen. Mijn tip zou wel zijn: Verder lezen Koffie op de camping maak je op één van deze vijf manieren